Partneři

Velké díky patří našim partnerům.

  • Merck

    Merck

    Merck, je nejstarší farmaceutickou a chemicko-technologickou společností na světě. Zaměstnává na 52 000 lidí v 66 zemích světa. Zaměřuje se na léčbu poruch plodnosti, oblast onkologie a roztroušené sklerózy, v neposlední řadě také na oblast life science.

    ZALOŽENÍ LÉKÁRNY FRIEDRICHEM JACOBEM MERCKEM

    V roce 1668 obdržel Friedrich Jacob Merck licenci, která mu zaručovala právo a privilegium provozovat lékárnu v německém Darmstadtu. Lékárnu dosud řídí jeho potomci, čímž je jedním z nejstarších rodinných podniků na světě. Historie společnosti Merck tak trvá již 350 let, po 12 generací (se třináctou nedávno narozenou).

    EMANUEL MERCK

    Lékárník Emanuel Merck se soustředil na studium chemie přírodních rostlinných látek – konkrétně na výzkum v oblasti alkaloidů, zejména na extrakci morfinu z opia pro komerční účely. Čistota jím vyrobených alkaloidů brzy překonala všechny jeho současníky působící v oboru.

    Emmanuel zapojil své 3 syny (obchodníka, farmaceuta a chemika) do vedení společnosti a položil tak základ rodinného řízení, který Merck používá dodnes. Se svým 70% podílem ve společnosti je i dnes rodina zodpovědná za strategické vedení. Od roku 1879 Merck obchoduje na všech kontinentech.

    V roce 1904 byla otevřena nová továrna v Darmstadtu.

    ZTRÁTA POBOČKY V USA

    V důsledku událostí první světové války Merck přichází o své zahraniční pobočky, mezi něž patřila i ta v USA - Merck & Co. (založena r. 1890). Podle dohody je pak společnost Merck v Německu držitelem globálních práv názvu Merck s výjimkou USA a Kanady, kde působí jako EMD (zkratka z iniciálů Emmanuel Merck Darmstadt). „Zkonfiskovaná“ pobočka působí v USA pod názvem Merck & Co. a ve zbytku světa pak jako MSD (Merck Sharp & Dohme). S nynější společností Merck KGaA nemá nic společného.

    SOUČASNOST

    V roce 1995 vstoupil Merck na světovou burzu. Mezi lety 2000 a 2015 proběhlo několik akvizicí, největší byla akvizice přední biotechnologické společnosti Serono. Díky tomuto spojení se mohl začít rozvíjet výzkum především biologicky aktivních onkologických léků.

    Společnost Merck oslavila v roce 2018 výročí 350 let od svého založení.

  • FutureLife

    FutureLife

    Společnost FutureLife vznikla v roce 2014 a její vizí je stát se největším poskytovatelem zdravotní péče v oblasti reprodukční medicíny a genetiky v Evropě. FutureLife nyní působí v Česku, na Slovensku, ve Velké Británii a Irsku. Je součástí investičního fondu Hartenberg. Kromě asistované reprodukce se kliniky ze skupiny FutureLife zabývají i plastickou chirurgií, gynekologií, urologií či gastroenterologií. Skupina vlastní i polikliniky, které nabízí plné spektrum ambulancí.
     

  • Kitazato

    Kitazato

    Kitazato je společnost založená v Japonsku v roce 1996, zabývající se výzkumem, vývojem a výrobou biotechnologických zdravotnických prostředků pro asistovanou reprodukci. V posledních dvou desetiletích jsme vyvinuli produkty, jako je metoda Cryotop®, která navždy změnila práci v laboratoři IVF.

    Společně s naším partnerem Dibimed, distributorem v Evropě, Rusku, Latinské Americe a Africe, spolupracujeme s klinikami IVF po celém světě a nasloucháme jim, abychom vylepšili zařízení, která vyrábíme.

    Naším hlavním cílem je poskytnout odborníkům v oblasti IVF nejlepší možné klinické výsledky. S ohledem na tuto skutečnost jsme zahájili tréninkový program, díky němuž tisíce lidí dosahují neporovnatelných výsledků, které nabízejí naše produkty.

  • Roche

    Roche

    Společnost Roche se sídlem ve švýcarské Bazileji přispívá ke zlepšování kvality lidského života již od svého založení v roce 1896. Diagnostická divize společnosti Roche nabízí nejkomplexnější portfolio v oblasti in-vitro diagnostiky. Jedním z našich cílů v Roche Diagnostics je zlepšovat zdraví žen a předcházet jejich zbytečným úmrtím například v důsledku rakoviny děložního hrdla. Nabízíme široké portfolio diagnostických testů, které pokrývají zdravotní potřeby žen v různých fázích jejich života. Patří sem například testy pro hodnocení plodnosti a průběhu těhotenství. Budoucí rodiče bude pravděpodobně zajímat prenatální diagnostika Downova syndromu pomocí neinvazivního DNA testu pouze ze vzorku krve ženy. Během těhotenství může dojít k rozvoji preeklampsie. Pokud je tato závažná komplikace gravidity diagnostikována a léčena včas, nemusí pro ženu a její dítě představovat ohrožení. 
    Pokud chcete získat více informací, kontaktujte nás prosím na naší webové adrese:

  • Ferring
  • CTshipper

    CTshipper

    CTshipper je kurýrní společnost jejíž kořeny sahají do roku 2010. Doposud jsme přepravili přes 3 500 zásilek po celém světě, bez jakýchkoliv komplikací, či stížností, které bychom nedokázali vyřešit ke spokojenosti našich klientů.

    Společnost CTshipper poskytuje tzv. hand-carry-door-to-door-transport, což znamená, že jeden z našich profesionálně vyškolených zaměstnanců cestuje s tzv. dry shipperem (kontejner pro přepravu hluboce zmrazených biologických vzorků). Současně kontejner nikdy není předáván jiné třetí osobě, či společnosti. Vnitřní teplota v kontejneru je po celou dobu transportu monitorována přístrojem zvaný datalogger. Díky tomu jsme schopni na vyžádání poskytnout teplotní mapu jako důkaz, že, průběhu přepravy bylo vše v pořádku.
    Na základě našich licencí a oprávnění jsme schopni zajistit výjimku z rentgenového záření na letištích. Podle evropské směrnice o tkáních a buňkách je zakázáno vystavovat takto citlivý materiál rentgenovému záření.

    Společnost CTshipper je držitelem povolení od Státního ústavu pro kontrolu léčiv ČR, exportní a importní licence od Ministerstva zdravotnictví ČR a zároveň americkým úřadem pro potraviny a léčiva (FDA), aby mohl působit i na území USA.

  • CooperSurgical

    CooperSurgical

    Komplexní řešení pro IVF laboratoře. Společnost CooperSurgical je globálním lídrem v oblasti umělého oplodnění a reprodukční genetiky, který poskytuje inovativní produkty a služby pro IVF.
     

    Naše značky

    ORIGIO


    Společnost byla založena v Dánsku v roce 1987 pod názvem Medicult. Její inovativní přístup jí rychle umístil na vedoucí pozici globálního trhu IVF médií.



    Research Instruments


    Společnost Research Instruments (RI) byla založena v Londýně v roce 1962 a na počátku devadesátých let 20. století se přesunula do odvětví IVF. Díky spolupráci s předními embryology, dokázala reagovat na požadavky IVF klinik a stala se tak největším dodavatelem přístrojové techniky IVF na světě.


    K-Systems


    K-Systems (Kivex Biotec A / S) byla založena v roce 1986. Během 30 let se stala vedoucí společností na trhu v Dánsku a založila distribuční síť ve více než 60 zemích.
    Jejich inkubátory a laminární boxy jsou oblíbené po celém světě.


     
    Wallace


    Před více než 35 lety spolupracoval Wallace s průkopníky IVF na návrhu a výrobě prvního komerčně dostupného katetru pro přenos embryí na světě. Tento katetr byl použit při první úspěšné léčbě IVF, díky které se v roce 1978 narodila Louise Brown.   Katetry Wallace jsou dodnes celosvětově nejpoužívanějšími na světě.



    CooperGenomics


    Je předním poskytovatelem genetického testování pro plánovaní rodiny.



    LifeGlobal


    Skupina LifeGlobal se sídlem v Guilfordu v Connecticutu je společnost, která se specializuje především na média pro IVF. Jako první uvedla na trh „jednokrokové“ kultivační médium. Mezi další kategorie produktů společnosti LifeGlobal patří produkty pro laboratorní filtraci vzduchu a spotřební materiál.

  • East Port

    East Port

    Společnost East Port byla založena v Praze v roce 1993 a specializuje se na prodej reagencií a přístrojové techniky pro molekulární biologii, genetiku. Od samého počátku se specializovala také na IVF oblast, kde na českém trhu zastupovala dánskou společnost Medicult (Origio), předního evropského výrobce IVF médií.

    V současnosti společnost Cooper Surgical provedla akvizici firem Origio, Sage, Wallace, K-System, Research Instruments (RI), TCP, Cooper Genomics  a Life Global  a  společnost East Port Praha se stala jeho výhradním distributorem  pro Českou a Slovenskou republiku.